Joensuussa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja henkilöille, jotka haluavat yöpyä kaupungissa. Sympaattisessa Itä-Suomen helmessä on tarjolla paikkoja niin lyhyempää kuin pidempää vierailua varten. Matkailijan kannalta on erittäin hyvä asia, että valinnanvaraa löytyy mitä erilaisimpiin budjettiluokkiin.

On hyvä miettiä ennen varaamista, missä päin kaupunkia haluaa yöpyä. Jos haluaa pitää tukikohtaa lähellä Ilosaarirockin aluetta, kannattaa sopivia paikkoja katsella esimerkiksi Laulurinteeltä, Linnunlahdesta tai Mehtimäeltä. Keskustassa on toki hieman enemmän tarjontaa, mutta kävelymatka on siinä tapauksessa hieman pidempi.

Hotellimajoitus tuo matkaan luksusta

He, jotka haluavat viettää yönsä mukavasti keskellä vilkasta keskustaa, valitsevat luonnollisesti hotellin aivan kaupungin ytimestä. Hyvän sijainnin ansiosta on helppoa tutustua lähiseutuun, sekä kulkea lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevalle Laulurinteelle. Hinnat ydinalueella ovat tosin hieman muita majoitusmuotoja kalliimpia, sillä kaupungista saa kahden hengen huoneen noin 100 eurolla.

Neljän tähden Cumulus City Joensuu on erittäin hyvä vaihtoehto heille, jotka haluavat viettää mukavasti kauniissa miljöössä. Huoneen hinta pitää sisällään runsaan aamiaisen, joka varmasti ilahduttaa rankasti juhlinutta festivaalikansaa. Toinen vastaavanlainen vaihtoehto on S-ketjun omistuksessa oleva Original Sokos Hotel Kimmel Joensuu, joka sijaitsee Pielisjoen länsipuolella ja joka tarjoaa upean maiseman läheiselle järvelle. Tämä on erityisesti erittäin hyvä vaihtoehto matkaajille, jotka saapuvat paikalla junalla. Kyseinen hotelli on nimittäin kaikkein lähimpänä Joensuun rautatieasemaa. Täälläkin yöpyjät saavat nauttia maukkaasta aamiaisesta, joka tarjoillaan kauniisti seisovassa pöydässä.

Festivaalialueen lähellä sijaitsee pari hotellia, joista on ainoastaan muutamia minuutteja Laulurinteelle. Neljän tähden Holiday Linnunlahti on korkeatasoinen hotelli, joka sijaitsee kilometrin päässä keskustasta. Jokainen huoneisto sisältää hyvin varustellun keittiön, jossa voi valmistaa ruokaa. Alueella sijaitsee lisäksi Summer Hotel Elli, joka tarjoaa kohtuuhintaisempaa majoitusta. Jokaisessa huoneessa on minikeittiö, joten ruoanlaittaminen onnistuu kätevästi. Yhtäkkisen nälän iskiessä voi lisäksi kulkea samassa rakennuksessa sijaitsevaan pizzeriaan.

Edulliset majoitusvaihtoehdot sopivat rahasta tarkoille henkilöille

Jos budjetti on pieni, Joensuuhun matkaavat ilahtuvat varmasti nähdessään kattavan tarjonnan kohtuuhintaisia vaihtoehtoja, joita löytyy ympäri kaupunkia. Tarjolla on laadukkaita hostelleita ja perinteisiä kievareita, jotka tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon autenttisempaan majoitukseen, jos hotelli tuntuu liian kliiniseltä.

Keskusta-alueelta löytyy luonnollisesti kaikkein eniten majoitustarjontaa. Joensuun keskustassa sijaitsee esimerkiksi Itä-Suomen Liikuntaopiston ylläpitämä Finnhostel Joensuu. Paikka erottuu edukseen sillä, että myös lemmikkieläimet ovat lämpimästi tervetulleita. Tämä hotelli pitää sisällään yksiöitä sekä kaksioita, ja näissä molemmissa tyypeissä voi halutessaan majoittua oman kylpyhuoneen ja keittiön sisältävässä huoneistossa. Edullisemmassa vaihtoehdossa edellä mainitut tilat jaetaan, mutta sijainti on kuitenkin ihanteellinen festivaalikansan kannalta, sillä Finnhostel sijaitsee lähellä Laulurinnettä.

Persoonallista vaihtoehtoa etsivät henkilöt voivat majoittua esimerkiksi Uimaharjulla sijaitsevaan kievari Pepitaan, joka tarjoaa siistejä huoneita. Jokaiseen huoneeseen sisältyy jääkaappi, mikro, kahvinkeitin ja televisio. Matkailija voi siis käytännössä nauttia lämpimän aterian lähtemättä majapaikasta.

Ainutlaatuinen vaihtoehto on myös Partiotalon retkeilymaja, jossa saa majoittuessa useita lisäpalveluja. Huoneissa on vessa ja keittokomero, mutta sen lisäksi voi katsella televisiota yhteisissä tiloissa tai nauttia omia eväitä isolla pihalla sijaitsevalla ulkogrillillä.

Nauti luonnon rauhasta vuokraamalla mökki

Jos matkaaja haluaa hengähtää vauhdikkaan matkan ohessa, on vuokramökki erinomainen vaihtoehto. Tällaiset huvilat sijaitsevat kuitenkin yleensä kauempaa keskustasta, joten liikkumista varten oma tai vuokra-auto on ehdoton. Mökkimajoitus sopii kuitenkin erittäin hyvin isommille seurueille, jotka haluavat nauttia keskenään esimerkiksi festivaalihumun jälkeisestä päivästä oman porukan kesken rauhoittumalla, saunomalla ja uimalla.

Joensuun Tuupavaarassa sijaitsee Loma-Kitsan lomakylä, joka on kooltaan erittäin suuri. Paikka tarjoaa puitteet niin mökkiasumiseen, telttailemiseen kuin asuntovaunun kanssa majoittumiseen. Maatilamatkailu Hirvonen tarjoaa niin ikään lomamökkien vuokrausta Haapajärven rannalla sijaitsevissa lomamökeissä, joiden ikkunoista aukeaa seesteinen näkymä kohti perisuomalaista luontoa.

Kotimajoitus tarjoaa lisää tilaa

Jos kaipaat vaihtelua perinteisempiin majoituspalveluihin, katseet kannattaa suunnata kohti suosittua Airbnb-palvelua tai paikallisia huoneistovälityspalveluita. Airbnb on alusta, joka yhdistää majoitusta kaipaavat henkilöt vuokranantajiin, jotka puolestaan luovuttavat matkailijan käyttöön yhden huoneen tai koko asunnon tietyksi ajaksi maksua vastaan. Käynnin lomassa voi siis samalla tutustua uusiin ihmisiin ja saada parhaassa tapauksessa uusia ystäviä!

Airbnb-palvelu on erittäin suosittu myös Joensuussa, jossa on tarjolla kymmeniä kohteita. Yksittäisen huoneen voi saada jo muutamalla kympillä, kun taas valoisan kaksion hinnat pyörivät n. 60 eurossa. Jos haluaa nauttia hieman hulppeammasta majoituksesta, voi käyttöön vuokrata keskustassa sijaitsevan kattohuoneiston. Kyseessä on erityisen hyvä vaihtoehto seurueille, joihin kuuluu useita jäseniä. Korkealaatuinen asunto viimeisteleekin uskomattoman matkailuelämyksen. Varausvaiheessa kannattaa kuitenkin pelkän hinnan lisäksi kiinnittää huomiota erilaisiin palvelu- ja siivousmaksuihin, jotka saattavat tietyissä tapauksissa nousta korkeammiksi kuin itse huoneiston vuokra.

Toinen kotimajoitusvaihtoehto on nimeltään Kotimaailma Joensuu, joka on keskittynyt tarjoamaan kalustettuja asuntoja Joensuun keskustasta. Yrityksellä on hallussaan erilaisia huoneistoja, joissa voi toiveiden mukaisesti asua päivästä aina kuukausiin. Yrityksen listoilla on niin pienempiä yksiöitä kuin tilavia kolmioita. Palveluihin sisältyy myös kotivakuutus, jos matkan aikana tapahtuu jotain odottamatonta.