Joensuu tarjoaa monta erinomaista ravintolaa niin pieneen kuin suureenkin nälkään. Ruokatarjonta on monipuolista ja ruokaa löytyy niin lihan rakastajille kuin vegaaneille, fine dinereille kuin pizzan himoon. Suurin osa Joensuun ravintoloista on näppärästi keskustassa ja pelkästään Kauppakadulta löytyy useita ruokailuvaihtoehtoja.

Hyve & Pahe

Kauppakatu 27:stä löytyy yksi Joensuun suosituimpia ravintoloita. Nimensä mukaisesti Hyve & Pahe tarjoilee niin maittavia ja täyttäviä lounaita kuin paheita herkkusuille. Lounastarjoukset jatkuvat 15:00 saakka, ja lounasaikaan hyveiden puolelta löytyy wokki kombinaatioita jokaiseen makuun.

Kokki kyselee wokin ainekset sinulta, ja täytteeksi löytyy perinteisiä kana-, lohi- ja soijasuikaleita, mutta myös erikoisempia wokkeja poronlihalla. Tämän lisäksi ravintola tarjoaa gluteenittoman ja vegaanisen salaattipöydän, josta salaattia voi ostaa kilohinnalla myös mukaan vietäväksi.

Alakerran Pahe kahvila tarjoaa kahveja, suklaakakkuja ja omaa myös terassin A-oikeuksilla. Ravintola on auki ma-pe 9-19, la 9-17, mutta on valitettavasti suljettu festivaalien viimeisenä päivänä sunnuntaina.

Mumbai Kitchen

Mumbai Kitchen tarjoaa intialaista ruokaa osoitteessa Kirkkokatu 25B. Mumbai Kitchen on erikoistunut aitoon ja perinteiseen intialaiseen ruokaan ja tarjoaa laajan valikoiman vaihtoehtoja niin lihan- kuin kasvissyöjillekin.

Viikonpäivinä ravintola tarjoaa pöytään, mutta myös take-away lounaita (kasvis- ja lihavaihtoehdot), ja on auki 11-19. Ravintola on auki myös lauantaina 12-20 ja sunnuntaina 12-18, joten Mumbai Kitchen tarjoilee Intian makuja kaikille koko viikon!

Kerubi

Kerubi tarjoilee murkinan lisäksi myös viihdettä ja dj- ja livekeikkoja. Rokkihenkinen ruokapaikka tarjoaa lisätapahtumia ja iltaviihdettä läpi vuoden aina stand-up komiikasta live-keikkoihin. Kerubin ruokatarjoilun etu on sen joustavuus ajan puolesta. Kerubin lounas on tarjolla perjantaina 11-14, ja hintaan sisältyy salaattipöytä, ruokajuomat, talon omat leivät levitteineen ja jälkiruokakahvit.

Läpi viikonlopun tarjolla on myös talon monipuolinen menu mistä löytyy jotain jokaiselle, vauvasta vaariin, pienestä nälästä isompaan ja grillihärästä maukkaisiin falafeli-pihveihin. Menu on tarjolla ma-pe klo 15–22, la klo 12–22 ja sunnuntaisin klo 14–18. Ravintola tarjoilee myös yökansaa kevennetyllä tarjonnalla iltakymmenestä aina aamu yhteen saakka. Kerubi tarjoilee ruokaa osoitteessa Siltakatu 1, Ilosaaren keskeltä.

Pizzeria Roihu

Yläsatamakatu 9 ovien takaa löytyy Pizzeria Roihu, joka tarjoilee erilaisia salaatteja ja pizzoja keskittyen tuoreisiin raaka-aineisiin. Roihu valmistaa paikan päällä pizzakastikkeet, tuliset kastikkeet, pestot ja jopa paholaisenhillon omalla reseptillään. Roihun pizzat voi myös tilata vegaanisella juustolla ja näin ollen paikka palvelee hyvin kaikkia ruokailijoita.

Vaikka Roihu on tunnettu pizzoistaan, talo myös tarjoilee monipuolisia salaatteja, jotka on valmistettu tuoreista raaka-aineista. Salaatteihin voit valita kaksi pääraaka-ainetta ja tämän lisäksi salaatin kanssa tarjoillaan rapea ja lämmin talon leipä. Roihu on auki joka päivä 11-22.

Kauppaneuvoksen Kahvila

Koskikatu 1:stä löytyy yksi Joensuun kauneimmista kahviloista. Kauppaneuvoksen kahvila tarjoilee makeita ja suolaisia leivonnaisia. Kahvilan ulkoterassi toimii kesäaikaan suurena houkuttimena ystävällisen palvelun lisäksi.

Kahvila ei ole avoinna sunnuntaisin, mutta ottaa vastaan asiakkaita ma-pe 10-18 ja lauantaisin 10-15. Kahvilan etuna on sen sijainti taitokorttelissa, joka on matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli Joensuun keskustassa.

Jokiasema

Hasanniementie 3 löytyy yksi Joensuun parhaista terasseista. Ravintolan miljöö sataman vieressä tekee Jokiasemasta houkuttelevan paikan aamupalalle ja lounaalle tai illan istumiselle. Terassi on auki aamu seitsemästä auringonlaskuun saakka ja aamupalaa tarjoillaan joka päivä 7 ja 10 välillä.

Noin 5 euroa maksava aamupala sisältää puuroa, leipää, juustoja, leikkeleitä, kananmunia ja kahvia ja teetä. Lounasta Jokiasemalta saa kello kahteen saakka arkipäivisin ja iltaisin Jokiaseman terassille mahtuu 200 ihmistä nauttimaan Suomen kesästä – sään salliessa totta kai.

Ravintola Sulo

Ravintola Sulo on tunnettu lounastarjoilustaan ja lauantaibrunsseistaan. Ravintolan kaksi toimipaikkaa löytyy osoitteista Kauppakatu 28 ja Telitie 5. Vain kauppakatu on auki lauantaisin tarjoillen brunssia 11-15 hintaan 16,90.

Nana

Nana on kiinalaiseen ruokaan erikoistunut paikka, joka tarjoilee ruokaa mukavan myöhäiseen iltaan asti. Kiinalainen ravintola Nanalla on erinomaisia lounaita ja suurta plussaa on, että se palvelee iltanälkäisiä. Ravintola on auki niin perjantaina kuin lauantaina iltayhteentoista saakka ja tämän lisäksi sunnuntaisinkin kello yhdeksään asti. Arkisin ravintola Nana on auki 10:30-22.

Ravintola toimii lounaalla buffet-periaatteella ja muina tunteina tilauspohjalta tarjoten monia tuttuja kiinalaisia annoksia hyvään hintaan. Ravintola sijaitsee osoitteessa Kauppakatu 23.

Mt. Ganesh

Mt. Ganes ammentaa nepalilaista ruokaa viikon jokaisena päivänä osoitteessa Kauppakatu 23A. Ravintola tarjoaa alennuksia niin opiskelijoille kuin take-away annoksiin. Ravintola yrittää tuoda parhaita makuja niin nepalilaisesta kuin intialaisestakin keittiöstä kulttuurin toista tärkeää osaa, vieraanvaraisuutta, unohtamatta.

Ravintola lupaa lämmintä palvelua ja alusta loppuun saakka tehtyjä annoksia, joiden maut tulevat tuoreista yrteistä ja Kaukoidän mausteista. Ravintola on auki arkisin 10:30-22:00 lauantaisin 11-23 ja sunnuntaisin 12-20.

Local Bistro

Joensuun paikallinen Bistro tarjoilee ruokailijoita aivan Joensuun keskustassa osoitteessa Koskikatu 9. Local Bistro tarjoilee modernia karjalaista ruokaa niin lounaalla kuin illallisellakin. Ravintola keskittyy tuoreiden raaka-aineiden ja vahvojen makuelämyksien tarjoamiseen.

Ravintola on suljettu sunnuntaisin, mutta tarjoilee moderneja karjalaisia ruokia nälkäisille muina päivinä iltaan saakka. Herkullisia Karelian Street Food- annoksia saa myös suurempaan nälkään.